Ray-Ban

De zonnebrillen van Ray-Ban zijn hip, stevig en bieden optimale bescherming. Al sinds het begin staat dit merk bekent om de 'pilotenbril'.

De bekende Ray-Ban zonnebril
De bekende Ray-Ban zonnebril

Ray-Ban is een hoogstaande fabrikant van zonnebrillen en werd opgericht in 1937 door Bausch & Lomb. Het idee om zonnebrillen te gaan produceren begon al een paar jaar eerder. Nadat luitenant John MacCready terug kwam van een ballonvaart avontuur en klaagde dat zijn ogen permanent waren beschadigd door de zon vroeg hij aan Bausch & Lomb om hiervoor een zonnebril te ontwikkelen. Hiermee begon het avontuur van Ray-Ban.

In 1937 kwam het eerste prototype op de markt, dit prototype zonnebril was lichtgewicht en woog maar 150 gram. De zonnebril was gemaakt uit verguld metaal met groene mineraal glazen. De groene mineraal glazen zorgde ervoor dat de infraroodstralen en ultravioletstralen er uit werden gefilterd. De zonnebril werd een enorme hit en bijna iedere piloot in de V.S. droeg deze zonnebril. Vandaag de dag staat het merk Ray-Ban nog steeds bekend om zijn ˈAviatorˈ model, ook wel de ˈpilotenbrilˈ genoemd. In 1999 werd Ray-Ban verkocht aan de Italiaanse Luxottica Group voor een gemelde $640 miljoen.

Ray-Ban bevat zeven hoofdlijnen in hun zonnebrillen collectie: Families, Icons, Active Lifestyle, High Street, Fast and Furious en Tech en Craft. Ray-ban heeft zonnebrillen in alle kleuren, soorten en maten. De zonnebrillen variëren van dunne, metalen frames tot dikkere kunststof frames.

Ray-Ban heeft ook diverse zonnebrillen met gepolariseerde glazen. De polariserende glazen zijn zacht voor de ogen en elimineren schitteringen die de optische helderheid beïnvloeden. Doordat de schitteringen worden verwijderd wordt het zicht veel beter en helderder en kijk je comfortabeler. Deze glazen zijn uitermate populair doordat ze vaak krasbestendig zijn, een helder zicht en optimale bescherming bieden.

De meest moderne Ray-Ban modellen zijn gemaakt van carbon vezel, dit materiaal is heel licht maar tegelijkertijd ijzersterk. Ook bieden deze modellen een optimaal comfort en zijn ze erg flexibel, je zou bijna kunnen zeggen dat ze onbreekbaar zijn. Ook worden de modellen zo gemaakt dat er geen lassen in het model zitten zodat ze nog minder snel zouden kunnen breken. Ray-Ban heeft ook modellen gemaakt van titanium, deze zijn hypoallergeen zodat echt iedereen een Ray-Ban kan dragen.